Vælg det rigtige plankeborde til dit hjem

0
890
Skæring af plankeborde

Jeg er blevet spurgt flere gange for en guide, hvordan jeg har lavet min træ spisebord. Så selvfølgelig har jeg lavet denne vejledning, hvordan du kan lave dit eget nordiske inspirerede spisebord. Det er faktisk ikke så svært, og materialerne er ikke så dyre. Det er anderledes meget billigere end de borde, du kan købe hos den lokale møbelbutik. Så hvis du kan lide disse slags spiseborde, vil jeg absolut anbefale dig at tilbringe en weekend og lave din egen.

Det store ved denne vejledning er, at du kun bør betragte det som en base for dit eget personlige design. Det bedste ved at lave dit eget spisebord er, at det er helt dit eget design, og du bestemmer præcis, hvordan det skal se ud. Den tabel jeg har lavet er selvfølgelig, hvordan jeg kan lide det. Du kan dog nemt ændre farve, trætype, ben form og så videre. Jeg vil anbefale dig at tilbringe nogle dage for at komme med dine egne ideer og design.

Se hvad du skal lave af plankeborde

Disse hjemmelavede tabeller bliver mere og mere populære i Danmark og de andre nordiske lande. Jeg synes, det er det enkle og lidt rå design, som folk kan lide. Ideen om at lave møbler af nogle billige og råvarer bliver generelt mere og mere populært. Jeg synes, det er et slags oprør mod de høj glansede og meget moderne møbler, der har været populære i årene efter 2000. I dag er møblerne mere i bevægelse til et mere naturligt inspireret design, og dette bord er kun en måde at få nogle naturlige design ind i dit hjem.

– Nogle træplankeborde. Beløbet afhænger af, hvor stor du vil have dit bord. Mit bord er 150 × 90 cm (60 × 35 tommer). Jeg købte de billige plankebord, der normalt bruges til at lave tagbakker.

– Nogle små bjælker. Skal monteres under bordet. Kan være af metal eller træ.

– Fire ben. Du kan købe nogle ben på din lokale møbler butik eller du kan designe og lave din egen.

– Olie til træ. Vælg en farve, du kan lide. De hvide / lyse og udvaskede farver er et godt valg, hvis du er på udkig efter et ægte nordisk design.

Trin 1: Skæring af plankeborde

Start med at skære plankeborde i bordets samlede længde. Brug en håndsav eller en cirkelsav. Mit bord består af fire plankebord side om side. Hvis du bruger bredere plankebord, må du kun have tre plankebord side om side. Selvfølgelig vælger du den bedste side til ansigt på toppen af ​​bordet.

Hvilket træ skal du vælge

Afhængigt af hvilken type træ du vælger at bruge, vil træet indeholde en vis mængde vand. Når bordet er placeret inde i dit hus, begynder varmen at fordampe noget af dette vand. Det er derfor import at montere nogle tværgående bjælker under bordet for at holde træniveauet. Hvis du ikke har disse bjælker, bliver bordet, når det tørres, lidt skævt. Det er bedst, hvis du kan finde nogle metalbjælker. Men træbjælker kan også bruges.

Hvis du har en cirkelsag eller lignende, vil jeg anbefale dig at skære nogle lange længdevis sporer på undersiden af ​​bordet. Disse riller vil gøre træet mere fleksibelt og fjerne nogle af spændingerne. Dette kan også hjælpe med at holde bordniveauet. Dette er dog ikke nødvendigt.

En anden god måde at undgå et skævt bord på er at lade træ plankeborde tørre i 4-6 uger før du bygget dit bord. Når du tørrer plankeborde, reparerer du dem mest med to klammer som dem, jeg har vist på billedet nedenfor. Tilføj også et par træpinde mellem plankeborde. På den måde øger du sandsynligheden for, at træet vil tørre op og stadig holde formen.

EFTERLAD ET SVAR