Sådan gør du julekalenderen sjov for alle i familien

0
1443
julekalender skrabe

Julen er en højtid, der i den grad handler om familie og sammenhold. Julen er for hele familien, for den handler om nærvær, sammenhold og kærlighed. Men midt i al juleræset bliver tingene let kommercielle – og så bliver de pludselig på børnenes bekostninger.

For det er ofte børnene, som er de bedste at sælge til. Det skyldes, at børn er taknemmelige kunder, som er nemmere at overbevise end deres vokse modparter. Derfor kan de voksne nemt komme til at glemme, at julen også er for dem.

Julekalenderen er for alle

Tag for eksempel julekalenderen. Dette klassiske stykke juletilbehør er helt sikkert fast inventar i langt de fleste familiers hjem. Men det er sjældent, at andre end børnene får fornøjelsen af at åbne en låg hver dag. Til gengæld kan børn vælge mellem julekalender skrabe e med chokolade, med legetøj eller med sjove motiver.

Men i sin oprindelige form er skrabe julekalender en på ingen måde en ting, som kun henvender sig til voksne. Tværtimod er det helt basale format ideelt til alle, også de ældre generationer. At få en hyggelig og positiv overraskelse hver dag er nemlig noget, som alle vil kunne nyde.

Eksempler på julekalendere til voksne

Og faktisk findes der også en hel række af julekalendere til voksne – man skal ofte blot opsøge den lidt mere aktivt, end man skal med børnenes. Derfor er der mange voksne, som vælger at droppe den, eller som glemmer den. Og det er en skam.

Voksne kan nemlig få en række sjove og anderledes kalendere til december måned. De kan for eksempel kaste sig over lækre spiselige kalendere med lakrids eller god chokolade, de kan prøve sjove julekalendere med rom, whisky eller øl, eller de kan købe kalendere med skønhedsprodukter. Men det mest gennemtænkte koncept af dem alle bliver nu engang en skrabe julekalender.

Hvad er en skrabe julekalender?

Navnet siger egentlig det meste, når det kommer til denne type af lågekalender. For en skrabe kalender er en kalender, som man skraber. Hver dag tager man en mønt, en kuglepen eller en anden egnet genstand og skraber det lille felt, som udgør dages låge.

Bag lågen kan der gemme sig en række forskellige ting. Men oftest er skrabe kalenderne bygget således op, at man kan vinde pengepræmier eller andre sjove ting, hvis man skraber et vist symbol eller et vist antal af det samme.

Køb en skrabe julekalender til familiens voksne

Med den sjove og potentielt berigende mulighed, som skrabe julekalenderen tilbyder, er der altså ingen grund til, at man som voksen ikke kan bruge nogle få minutter hver dag med at åbne en låge i form at et skrab.

Ud over muligheden for at vinde lækre præmier er der også et tydeligt socialt element ved en skrabe julekalender. Her kan forældrene nemlig sidde sammen med hinanden og med deres børn og snakke om deres resultater. Det skaber en fin lille juletradition, som gør, at familien deler gode oplevelser sammen hver eneste dag.

EFTERLAD ET SVAR