Man behøver ikke en så kraftig isolering

0
1114
isolering

Kraftpapir – det asfaltimprægnerede brune papir står over for isolering – er der sjældent brug for i disse dage. Da isoleringen først blev udviklet, var det kun en tomme eller to tykke og den vedhæftede kraft havde vendt blev hæftet til studs for at holde den fra at falde. i dag er så “fyldig” og fylder stød- og bøjlehuler så fuldstændigt, at den modsætter sig bosættelsen – selv når vægge er blevet vibreret i forsøg.

Kraftpapir virker som en damphæmmer for at bremse bevægelsen af ​​indvendig fugt gennem væghulrummet. Men for et grundigt arbejde, især i badeværelser og andre områder med høj fugtighed, er en kontinuerlig 6-mils plastfolie dampspærring meget mere effektiv. Kraft papir tjener stadig formålet med midlertidigt at holde på plads på vandrette eller skrånende overflader. Og når du eftermonterer isolering i et crawlrums gulv, giver installeringen af ​​den kraftig isolerede papirside op en tilstrækkelig damp retarder. Kraftpapir og dets underliggende asfaltklæbemiddel er brændbare og bør altid dækkes med gipsvæg eller andet brandsikkert materiale.

Et andet vigtigt punkt: Undtagen i varme kystområder bør installeres med kraftpapiret (eller plastikspærren) på indersiden af ​​væggen. I varme områder elimineres dampbarrierer ofte eller placeres mod udgangen af ​​stud væggen. Hvis du er i tvivl, kontakt en lokal bygningsinspektør.

Meget isolering kan godt betale sig for nogen

Isolering er bedømt efter dets R-værdi eller modstand mod varmetab: jo højere R-værdien er, jo højere isoleringsværdi. Standard glasfiberisolering har en R-værdi på ca. 3,5 pr. Tommer tykkelse (figur C); Dette giver en isolerende værdi af R-11 til 2 × 4 vægge og R-19 til 2 × 6 vægge. Men hvis du er seriøs om energibesparelser, kan du købe bedre resultater. Højtyngetyper af glasfiberisolering med flere fibre og luftrum pr. Tommer, tilbyder R-værdier på op til 4,25 per tomme. Nogle giver R-15 til 2 × 4 vægge og R-21 til 2 × 6 vægge. Der er også højdensitetsisolering til lofter og loftsrum. Du vil lukke mere og i nogle tilfælde skal du specialbestille det, men med høj densitet giver op til 35 procent mere isoleringsværdi pr. Tomme.

Du kan også pakke 5-1 / 2 tyk isolering i en 3-1 / 2 tyk mur for at øge R-værdien, men det komprimerede R-19 batt giver kun en R-værdi på ca. 17 og det vil gøre det sværere at få gipsvæg flad mod væggen.

Hvor meget isolering er nok?

De første 3. Af isolering i hjemmet, du tilføjer til et rent loft eller en mur, vil give store besparelser. Tilføjelse af yderligere 3 in. Vil øge energibesparelser, men ikke i så stor grad. For diagrammer, der viser Energiministeriets optimale mængder af boligisolering at installere, skal du kontrollere producenten af ​​isoleringsfabrikanter på naima.org. Deres anbefalinger er baseret på klima, brændstofomkostninger og andre faktorer. Tilføjelse af flere vil give dig et faldende afkast af din investering.

Tilbageleveringsperioden for eftermontering af boligen er meget forskellig, men undersøgelser viser, at ekstra end normalt betaler sig selv i sparede energiomkostninger inden for 5 til 10 år. I Danmark kan den tid typisk tilbagebetalingstid være fem eller seks år. Payback i mere tempererede områder tager længere tid, men husk at boligisoleringen også reducerer omkostningerne til aircondition.

Når du isolerer lofter og mellemrum, skal du også lufte dem

Da boligisoleringen ændrer den måde, hvorpå lofter og gennemløbsrum “trækker vejret”, er det vigtigt, at du opretholder eller installerer korrekt ventilation (figur D). Først forekommer det mærkeligt at det tilføre varme og derefter med vilje skabe ventilation “huller” for kold luft at komme ind. Men hvis du ikke gør det, sætter du dig op for fugtproblemer.

EFTERLAD ET SVAR