Hvordan sliber du din kniv bedst?

0
307
slibning af knive med en skærpende

En skarp kniv er en sikker kniv! Lyder bizar, ikke? Lad os forklare. Kedelige blade på enhver kniv kræver, at brugeren anvender ekstra tryk. Med en kant, der er sløv, er der en øget chance for glidning, der kan medføre skade. De fleste skader er relateret til knive, der ikke er behørigt opretholdt. Følg trinene herunder for at opnå optimal præcision til at skære dig igennem alt.

Slibning og honing teknikker

At skærpe knivens kniv kan opdeles i to forskellige trin. Slibning er fjernelse af metal, der hjælper med at forfine vinklen på bladet. Og honing skærpes via slid for at skabe en finere kant. Honing kaldes til tider som steeling, en metode ved hjælp af en honingstangstang, der rette ud af kanten af ​​bladet. Honingstål bruges bedst til at opretholde en kniv. For korrekt at skære en kniv med et skærpestål eller en skærestang holder du stangen med fingrene gemt bag stålets bund. Hold stangen fast i den ene hånd og kniven i den anden, placer bladet 20 grader. Tag lange strejker med knivens hæl ved bunden af ​​stålet og glide mod toppen af ​​stålet med knivens spids i en bevægelse.

Slibning af knive er noget der er en kunst

Stålet skal forblive fast på plads, da kniven bevæger sig diagonalt på tværs. Gentag disse trin, og skift derefter med bladet på undersiden af ​​stålstangen for at få den modsatte side af bladet. Husk altid at glide bladet væk fra dig selv for at minimere risikoen for skade. Handlingen med honing skal ske lige før eller lige efter brugen af ​​kniven og kan blive en del af din daglige rutine for at øge levetiden på dit blad. For en kniv, der kræver mere opmærksomhed end rettingsprocessen med honing, slibning eller slibning af knive med en skærpende sten eller knivspidser er nødvendig. Denne proces kaldes slibning. Slibning er, når et slibende materiale fjerner bladets slidte stykker og efterlader nyt materiale på overfladen.

En whetstone eller slibesten anvendes ofte til at gennemføre slibeprocessen. Stenen har to slibende sider, et kursus og en fin. Stenen er gennemblødt i vand til smøring. Kniven placeres derefter i en 20 graders vinkel, hvor knivens hæl presses ned på stenen og med et glidende, jævnt tryk bladet er formalet fra bund til spids. Efter flere slag på den grove side, skal du vende sten til det finere slid og gentage processen. Et trick når du bruger whetstones er at holde dem våde. Dette tillader bortskaffelse af affaldsmaterialet uden tilstopning af stenen med affald.

MODERNE FIX FOR EN DULL BLADE

Elektriske og manuelle knivspidsere er den moderne løsning til et kedeligt blad. Med en elektrisk skærper er slibemidlerne på motoriserede hjul, der springer mod bladet, når du indsætter fra knivens bund og trækker baglæns i langsom og lige bevægelse mod spidsen. Manuelle knivskærer-inders er V-formede kamre, hvor brugeren trækker kniven fra bunden til spidsen gentagne gange. Kammerets form gør det muligt for slibemidlerne at skubbe mod begge sider af kniven.

Hvad skal du vælge af slibning til din kniv?

Med varierede teknikker fra et honingstål til whetstones, er der hjemme-knivepleje muligheder for knivkennere på alle niveauer. Professionelle skærpningstjenester er tilgængelige, hvis du ikke har det godt at gøre det selv. Dette giver dig mulighed for at slippe af knive, der er alvorligt kedelige for at få dem professionelt skærpet. Kombinationen af ​​slibning og honingteknikker vil høste det bedste resultat med fortsat daglig vedligeholdelse.

EFTERLAD ET SVAR