Hvad skal man bruge af rideudstyr, som rytter?

0
1115
rideudstyr

Som rytter vil du vide, hvor meget andet udstyr der er brug for til dig og din hest – noget vi sandsynligvis ikke engang har brug for, men vi køber det alligevel! Men en ting, der er afgørende for din hestes komfort, er en god kvalitet sadelplade.

Før vi går videre – med hvad en sadlepude er lavet af? For dem, der er nye indenfor ridning, som måske ikke ved, hvad formålet med et saddeltræk faktisk er, er det faktisk ret simpelt.

En saddel passer under sadlen mod hestens hud og har nogle få vigtige anvendelser – til at dæmpe sadlen, yde støtte og beskyttelse til hestens ryg og absorbere sved. Sadlen er et godt udstyr, som er nødvendig for hver rytter, som ønsker noget godt rideudstyr.

Vi har opdateret artiklen med rideudstyr i 2019.

Der er et par forskellige typer af sadeltøj, og udstyr til saddel det kan være lidt forvirrende med hensyn til hvilken man skal vælge. Med have det i tankerne er her en hurtig vejledning til at købe den rigtige type sadelplade til din hest.

Hvad er de forskellige typer sadelplade?

Her er de vigtigste typer af sadlerpude, du sandsynligvis vil støde på, og hvad de bruges til … Western vs engelsk sadel puder

En af de mest almindelige sondringer mellem typen af ​​sadelpude er, om de er ‘vestlige’ eller ‘engelske’. Forskellen mellem vestlige og engelske sadelpadser er, at de er designet til at gå under deres respektive sadeltyper.

Hvilke typer af rideudstyr skal man vælge?

Vestsadelpadser er designet mere som tæpper, formet kvadratisk eller rektangulær og mae fra uld eller lignende materiale.

Men den type, som de fleste af jer vil mere end sandsynligt vænne sig til, er en engelsk sadelpude, og disse er typer af pad, vi sælger her på Country & Stable. Engelsk sadelpadser er generelt lidt tykkere og mere polstret end vestlige pads og kommer i et par forskellige former – nogle er rektangulære eller firkantede, mens nogle er mere monterede og ligner hestens form. Men med en af disse er har man noget godt ride udstyr.

Dressur sadel puder

Dressage sadel puder er selvfølgelig almindeligt anvendt til dem, der deltager i disciplinen, da de passer pænt under dressur sadler. Men de er et meget alsidigt stykke kit og kan også bruges til regelmæssig hacking under de fleste omstændigheder. De fås i mange forskellige stilarter og designs, herunder nogle, der har gnidningsbeskyttelse, pelsforing og ekstra greb. De vil sandsynligvis være lavet af skum eller fiber.

Hoppesadelpuder

Ligesom dressurpuder er udstillingshoppeblade ofte brugt til den pågældende disciplin, men kan også bruges til almindelig daglig brug. En god kvalitet sadelplade er særlig vigtig for hoppere, der har brug for ekstra stødabsorption, når de lander, derfor er de gode som rideudstyr. Igen er de tilgængelige i forskellige stilarter og former, der passer til. Igen bliver disse ofte lavet af skum eller fiber.

Rideudstyr af god kvalitet gør forskellen

Halve sadelpuder passer over toppen af ​​almindelige sadelpadser for ekstra beskyttelse og støtte, som rideudstyr er disse nogle sadler, som passer bedre til sadelens form og konturerne på din hests ryg. Dette kan gøre for en renere æstetik af rideudstyr, da du ikke rigtig ser meget af puten under sadlen. De er tilgængelige med polstring eller skum, når det kommer til sadler og rideudstyr ligesom almindelige sadler, men de kan også laves af gel eller neopren.

Gel sadel puder er et godt stykke rideudstyr

Hvis din hest har en særligt øm ryg – måske er de lige kommet ud af en skade – eller du vil give lidt mere støtte, så er det en god ide at bruge et gelsadelsæt. De er ofte halvpuder, der passer ind over en almindelig sadelpude, og kan komme med bagsiden og frontstøtterne til støtte i det område af din hests ryg.

Et andet begreb, du måske har hørt i samme åndedræt som sadelpadser, er ‘numnah’. Men hvad er en numnah? Nogle vil fortælle dig, at numnah og sadelpadsene er det samme, men det er mere tilfældet, at en numnah er en slags sadelpude. Sadelpadser er sædvanligvis mere firkantede, mens numnahs er mere saddelformede. Så derfor er det vigtigt at vælge den rigtige saddel, i form af noget godt rideudstyr, når man skal ride for første gang.

EFTERLAD ET SVAR