Grenreoler både til privat og til erhverv

0
842
grenreoler

En grenreol er en videreudvikling af den gamle stigereol som pre-millennium generationen kan huske kan huske fra deres barndomsværelser. Reolerne var smarte idet de var nemme at indstille og give de forskellige hylder forskellige højder alt efter behov og præference. Det er de samme forhold der i vid udtrækning gør sig gældende når man snakker om grenreoler.

Grenreoler giver en logisk funktionalitet

Har man et stort lager med opbevaringsbehov bør man med fordel overveje at benytte sig af grenreoler. Grenreoler har den fordel at du kn udnytte lager i både den fulde højde og bredde og dermed undgår du spildplads og dermed et merforbrug du kan undgå.

Når du starter med at købe en grenreol

Det første du skal gøre når du/firmaet skal investere i en grenreol er at vurdere hvor meget opbevaringskapacitet der er mulighed for at hvor meget der er behov for. Disse tal er nødvendigvis ikke det samme. En meget simpel måde at gøre dette på er at måle lageret op. Herefter gælder det om at planlægge det så de første grenreoler der kommer i spil er de nemmeste at komme til og derfor kan det være en god idé at fylde i bredden til at starte med, fremfor at gå i højden da det vil tage længere tid for en evt. gaffeltruck at hente varerne ned.

Når du skal skalere din grenreol

Meningen med en grenreol er den giver dig rig mulighed for at skalere uden at bruge mange penge på skaleringen. Det kan du eksempelvis gøre ved at tilføje en ekstra etage i dit reol system, så du i stedet for kun at arbejde i bredden også arbejder i højden.

Gode råd i forbindelse med opbevaring i grenreolen

Når du skal opbevarer dine varer i en grenreol er der nogle forholdsregler, som er fornuftige at foretage inden man sætter tingene i den. En hovedregel er at 80% af ens omsætning ligger på 20% af ens produkter. Derfor er det fornuftigt at disse 20% af varerne er opbevaret så de er nemmest at komme til og varerne er nemmest at fylde op. Dernæst skal man have relaterede produkter tæt på. På den måde minimerer man tidsforbruget i forbindelse med varehåndtering og gør ens virksomhed mere konkurrencedygtig.

Forholdsregler ved grenreolen

Der er dog nogle mindre detaljer man skal være opmærksom på når man har anskaffet sig en grenreol. Eksempelvis hvis man har bygget den i højden vil det være nødvendigt med en gaffeltruck eller en lignende lift. Denne lift kræver at medarbejderen får et certifikat for at få lov til at køre den. Så man skal påregne en mindre udgift i forbindelse med kurset til medarbejderen og dernæst til trucken eller el-hesten. Men denne udgift bliver hurtigt tjent ind ved de penge man sparer idet at man kan nøjedes med at have mindre lagerlokaler da man kan udnytte den fulde plads qua man udnytter højden i bygningen og ikke kun bredden.

EFTERLAD ET SVAR