Bordkort: Giv festen lidt ekstra flair

0
1114
bordkort

Vi kender det alle – dørene er blevet åbnet, festen er langsomt ved at starte op og de første gæster træder ind i salen med store smil, hilser glad på alle de fremmødte og leder derefter efter deres tildelte siddeplads.

Hvordan dine inviterede gæster finder denne siddeplads, kan enten være en lidt halvkedelig oplevelse med simple sedler placeret på hver tallerken, med et navn sirligt skrevet på forsiden, eller det kan være en del af festens tema, et unikt stykke pynt der skaber interesse, samtale og god stemning ved sin blotte tilstedeværelse.

Vælg de rette bordkort

Bordkort er en god, gammel velkendt tradition I norden. Ikke nok med at bordkort er en effektiv måde at få folk sat til bords på en ordentlig måde, de kan understrege en fests tema, eller skabe lidt liv på bordet.

At finde de rigtige bordkort til festen kan derfor være lidt af en opgave – netop fordi der er et hav af forskellige variationer at vælge imellem, og de alle er perfekt tilpasset et uendeligt antal temaer.

Bordkort kan rangerer fra de simple men smukke versioner, der holder sig i det minimalistiske, til de mere avancerede typer, der er udformet som genstande og dyr.

Et yndet favoritmotiv til bordkort er fugle, da disse kan tilpasses en lang række fester og begivenheder alt efter ønske: Oftest ses disse som duer til bryllupper, eller kolibrier til de mere almene fester. Navnene skrives på fuglenes vinger, og det fugleformede bordkort placeres derefter på den tiltænkte gæsts glas, hvor den vil sidde og vente på festens begyndelse – samme princip gør sig gældende for de ligeledes populære papirskort i hjerte og sommerfugle design, disse er dog ydermere skåret ud med smukke mønstre og egner sig derfor særligt til romantisk-betonede begivenheder.

Bordkort eller bordkort-holder?

Der er dog ingen grund til at lade de små papirskort få al opmærksomheden – selv den kedeligste post-it note kan blive et fascinerede lille bordkort hvis det sættes i den rigtige holder.

Ligesom der findes massevis af sjove og smukke bordkort i papir, findes der ligeledes bordkort-holdere, der kan give enhver særlig lejlighed lidt ekstra flair.

Forestil dig bordkort til et diamant bryllup, der holdes oppe af en falsk diamant placeret på hver tallerken, eller ejerne af en hundekennel der fylder 60 år, og nyder det morsomme ved at have bordkort holdere formet som et lille hundehus.

Til de mere uhøjtidelige fester, såsom polterabends, kan små søde ølkrus med navne på, være et morsomt indslag der holder samtalen i gang.

Der er jo selvfølgelig også altid klassikeren med den lille lagkage i muntre farver, der passer til fødselsdagsbørn i alle aldre.

Så mangler du det helt rigtige udstyr til at få gæsterne til at placerer deres fest-parate bagdele i de rigtige sæder, og ønsker du at tilfører din fest lidt mere pynt, pragt og charme på en nem måde, kan bordkort og bordkort-holdere være med til at løfte stemningen og give velkomsten et særligt og unikt twist som folk ikke har oplevet før, og du kan vælge lige præcis de bordkort eller de bordkort-holdere, der passer til din personlige smag (eller humor)

EFTERLAD ET SVAR