Beskyt din lak og gør den holdbar

0
797
reparation af lakskader

Ligegyldigt om din bil er ny eller blot ny-lakeret, så vil du vel forhåbentligt gerne have at den holder så længe så muligt. Der er selvfølgelig nogle variable vi ikke har kontrol over, såsom småsten på vejen eller uopmærksomme børn der slå døren lidt for entusiastisk op.

Hvor vi parkere vores bil eller hvor meget vi passer på den, er til gengæld variable vi har fuld kontrol over, og som man nok burde tænke lidt mere over end man måske lige gør. Det kan selvfølgelig være svært hvis ikke man er bil ekspert eller ikke helt er sikker på hvad der er godt eller dårligt for bilen.

Det er lige præcis af den grund at der findes artikler som denne, der kan give dig nogle gode tips og tricks til hvordan du beskytter din lak, så den holder så længe som muligt.

Regelmæssig rengøring rækker langt

Er lakskaderne først kommet, skal de selvfølgelig repareres. Men reparation af lakskader burde ikke være en hyppig udgift, så meget som en sjælden nødvendighed. Som sagt er der visse ting man ikke har kontrol over og hvor de eneste forbehold man rigtig kan tage er at håbe, men at sætte rengøring lidt oftere ind på skemaet, er en overraskende effektiv og simpel måde at beskytte sin bil mod lakskader.

Når man alligevel er i gang med at vaske bilen, kan det også være en god ide at give ven en hurtig voksbehandling. Det skaber ligesom et ekstra beskyttende lag mellem lakken og hvad end der kunne være til fare for den, og minimere derfor risikoen for lakskader.

Ofte kommer lakskader nemlig fra skidt der er hvirvlet op fra vejene, og som over tid går ind og gør lakken misfarvet. Hvis du opdager skidt på din bil, er det derfor en rigtig god ide at få det vasket af så hurtigt som muligt.

Parker fornuftigt og din bil vil takke dig

På trods af at det kan virke som en god ide at parkere under et træ for at undgå solens skadende stråler, så lever der en endnu større fare oppe mellem grenene: fugle. De bygger reder der får både grene og blade til at regne ned over din bil og lave ridser, og så skal sådan nogle dyr jo også en gang i mellem på toilet. Der er nok ingen bilejere derude der ønsker at deres bil ender som naturens Wc-kumme.

Hverken sol eller regn er i længere perioder godt for bilen, så det ideelle ville være hvis man har en garage bilen kan parkeres i. Hvis man ikke har det, kan et alternativ være at investere i et bildækken, så bilen i det mindste kan få noget beskyttelse. Nu længere tid bilen skal befinde sig udendørs, nu vigtigere er det at holde den i afstand fra naturens kræfter.

Der findes heldigvis også nogle parkeringspladser der har et overdække, så du kan parkere din bil i læ, ellers vær opmærksom på at vælge en parkeringsplads der fx står i læ fra høje bygninger eller lignende, så din bils lak kan få så meget beskyttelse som det nu engang er muligt.

EFTERLAD ET SVAR